TUINTRENDS 2011

Kan uw tuin wel een nieuwe impuls gebruiken? Laat u inspireren door de stijltrends voor 2011:
Stralend, Gebiologeerd en Oorspronkelijk. Om meteen mee aan de slag te gaan!

 
Stralend: alsof de zon altijd schijnt

Een goed gesprek, een spel of een creatieve uitspatting. Het kan en mag allemaal in de trendtuin Stralend. Deze tuin is een gezellige ontmoetingsplek, waar iedereen zich thuis voelt. Flexibele oplossingen, zoals verrijdbare en uitklapbare elementen, zorgen ervoor dat de tuin op verschillende manieren gebruikt kan worden. Spontaan bezoek is dan ook altijd welkom!

Persoonlijke, zelfgemaakte accessoires, zoals letters en hartjes, versterken het vrije, blije gevoel dat de tuin uitstraalt. Het is echt een tuin voor positieve mensen die het leven omarmen. Het kleurgebruik – veel wit en geel – is ook een en al optimisme; alsof de zon altijd schijnt. Het geheel oogt fris door de toevoeging van roze en oranje kleuraccenten.

Planten krijgen alle ruimte. Groene wanden en daken zorgen voor een ongedwongen, nonchalante sfeer. Ook de beplanting in de borders draagt daar aan bij: combinaties zijn grappig en creatief. Weelderige planten – veel bloemen! – staan gebroederlijk naast groente en kruiden.


Gebiologeerd: midden in het groen

Een groene oase waarin je helemaal tot rust komt. Dat is de trendtuin Gebiologeerd ten voeten uit. in deze designtuin staan mens en natuur centraal. Als vanzelfsprekend is er veel aandacht voor duurzaamheid. Het gaat dan vaak om technische snufjes met een duurzaam karakter en een strakke, soms futuristische vormgeving.Door de toepassing van groene wanden en daken gaat de tuin haast ongemerkt over in haar natuurlijke omgeving. Daardoor heb je het gevoel midden in de natuur te leven. De toepassing van krachtige, organische vormen – geïnspireerd op de natuur – versterkt dat nog eens. 

Het kleurenpalet oogt al net zo natuurlijk. De belangrijkste kleuren zijn wit, grijs en groen, met oranje als accentkleur. De gebruikte dessins, zoals gestileerde bladstructuren, houtnerven en honingraatmotieven, versterken het natuurlijke karakter.

De beplanting is minimalistisch en eenvoudig. Door te werken met ritme en herhaling oogt de tuin strak en overzichtelijk. De kleur groen speelt een belangrijke rol in de beplanting; enkele sprekende kleuraccenten zorgen voor een spannend contrast.


Oorspronkelijk: welkom op mijn boerenerf
 

Eerlijk, ambachtelijk en natuurlijk. De trendtuin Oorspronkelijk doet denken aan een verwilderd boerenerf dat zich midden in de robuuste natuur bevindt. Het is een veelzijdige tuin waar altijd iets te doen is: met de handen uit de mouwen of gewoon even lekker ontspannen.

De hele tuin ademt nostalgie en nonchalance: van de bestrating tot de decoraties. De gebruikte materialen hebben vaak een verweerd uiterlijk, alsof ze al jaren meegaan. Ook lokale, ambachtelijk gemaakte producten zijn er op hun plaats.
Echte blikvangers zijn de tuinhuisjes. Deze zijn ingericht met een zitje of als themakast. Oude potten en kommen uit de boerenkeuken verwijzen naar de inspiratiebron: het authentieke boerenleven.

De gebruikte kleuren zijn ingetogen en natuurlijk: wit, ecru, grijsblauw en grijsgroen. Voor de bloeiende planten zijn juist sprekende kleuren gekozen. De planten groeien als in het wild, maar een buxushaagje kan er best bij. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Een beetje mos her en der draagt juist bij aan de nonchalante uitstraling.

 
home
tuinontwerp
decoratie
portfolio
trends & nieuws
winkel
contact
Petra Witte tuinontwerp & decoratie ~ Parc Tichelt 8 4891 DZ Rijsbergen ~ 076-8501059 ~ 06-12358858 ~ mail@petrawitte.nl